SeeTheLightHouse.org

1% VOCHTGEBREK LEIDT TOT 15% PRESTATIEVERLIES

24 Januari 2013 | door Thomas Hawker | 0 reacties |
Gisteren werd ik gebeld door Elias Hering van Niburu.nl. Hij had wat vragen over water en de kwaliteit daarvan. Hij was geinspireerd geraakt door een studie van een universiteit in het Duitse plaatsje Paterborn. (hier te vinden).

In deze studie werd onder andere onderbouwd dat een vochtgebrek in het lichaam van 1% al kan leiden tot een prestatieverlies van 15%. Huh? dat is toch best pittig....als jouw auto voor 15% minder presteert dan doe je daar toe direct iets aan. Structureel 15% meer tanken daar word je niet rijker van...

Dit heeft mij getriggert om wat kleine rekensommetjes te maken. Hoe zit dit dan precies?

Je kunt er vanuit gaan dat je als mens voor minimaal 70% uit water bestaat. Ja inderdaad, zoveel... Ik zelf weeg 110kg dus dat is 0,7 x 110...77kg water.

Als ik daar nu eens 1% van verlies...dan is dat 0,77kg. Een kilo water komt overeen met een liter (handig dat ze dat vroeger zo hebben bedacht ;)

Dus wacht even...als ik nog minder dan 1L water op een dag te weinig drink...dan kom ik al aan die 1% en presteer 15% minder. Wauw...

Om de vochthuishouding goed op peil te houden moet iemand per 30kg lichaamsgewicht 1L water drinken. Voor mijzelf is dat nog net geen 4L water. Dus als ik op een dag 3L water drink in plaats van 4 dan mis ik al die ene liter. 15% minder presteren...tot ik die liters weer aanvul...

Dit is allemaal wellicht wat kort door de bocht voor sommige mensen...maar plaatst voor mij wat zaken wel in perspectief. Hoe vaak ben je druk op pad en weet je eigenlijk wel dat je te weinig drinkt? Hoe vaak voel je je dan slap en los je dit even op met een kopje koffie...? Mmm...

Maar goed, even terug naar het gesprek tussen mij en Elias. Hij vroeg mij onder andere "Wat is nu het ideale water?" en "Wat zijn manieren om op een natuurlijke manier water in kwaliteit te verhogen?"

Hoe leg je dat nu kort en krachtig uit...? Gelukkig kunnen jullie dat op de video nakijken vanaf 10m05s

Op de video deel ik ook een simpele thuis test waaraan je kunt afleiden of jouw water van voldoende kwaliteit is. Daarnaast nog een aantal andere tips over het verhogen van de levensenergie en intentiekracht van het water in jouw omgeving.

Veel kijkplezier !

Reacties (0)
Om een reactie te kunnen plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Log in Join