SeeTheLightHouse.org

GEZONDHEID IN EIGEN HAND

23 Mei 2013 | door Thomas Hawker | 0 reacties |

Welke rol speelt levensstijl in onze gezondheid en wat kunnen we er zelf aan doen? Gezondheid in eigen hand is een portret van de praktijk van Maryse Moerel, die jaren geleden zelf voor deze vragen stond. Door te veranderen van voeding en leefgewoonten gooide zij het roer om.

Hoe voorkom ik dat ik ziek word? En kan ik bij een klein pijntje ook iets anders doen dan linea recta naar de dokter stappen? Vragen die wellicht steeds belangrijker worden, in tijden van uitgeklede zorgverzekeringen. Maryse Moerel houdt zich al veel langer bezig met deze vragen. Haar ‘lifestyle-switch’ vond plaats toen ze een van haar kinderen steeds dikker zag worden. Op zoek naar een oplossing, kwam ze in aanraking met raw food en van daaruit met ‘wheatgrass’ (tarwegras) en andere zogenaamde superfoods. Overtuigd door de verbetering die ze bij haar kind zag, gaf ze haar succesvolle carrière als juriste op, om zich te verdiepen in het zelfgenezende vermogen van ons lichaam.

Na een studie aan het Hippocrates Health Institute in Florida, geeft Maryse nu begeleiding aan chronisch zieke mensen. Met behulp van veranderingen in levensstijl leert zij hen verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen welzijn. In haar behandelmethode is spiritualiteit een belangrijke pijler. Mensen die Maryses methode volgen, leren inzicht te krijgen in de wisselwerking tussen lichaam en geest en daar ook naar te handelen.

De film volgt Maryse tijdens haar dagelijkse omgang met cliënten en haar bijzondere behandelmethode, waarover verschillende personages enthousiast getuigen. Daarnaast geeft de film een inkijkje in Maryse’s persoonlijke lifestyle, met een niet onbelangrijke rol voor haar vijf levenslustige kinderen.

Met veel plezier bieden wij hieronder deze documentaire aan waar Thomas Hawker de eer heeft om een piep klein rolletje in te spelen met zijn Workshop Water en Gezondheid

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Reacties (0)
Om een reactie te kunnen plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Log in Join