SeeTheLightHouse.org

HERKEN JIJ JEZELF IN NEO OF IN MORPHEUS?

13 April 2015 | door Thomas Hawker | 0 reacties |
The Matrix. Tegenwoordig een klassieker. Toen ik deze film in 1999 voor het eerst in de bioscoop zag, had ik geen idee wat het écht betekende. Ik denk dat dit geldt voor weinig van de mensen die met mij in de zaal zaten. De dieper liggende wijsheid die deze film in zich meedraagt, verpakt in een smeuïg laagje actie en mysterie, kon ik toen nog niet zien.

Wat is de Matrix?

In de film wordt het antwoord gegeven. Na 136 minuten vermaakt te zijn en "het antwoord” te hebben gehoord ging ik met een brede grijns naar huis. Vermaakt, voldaan. Nog slapend voor het metafoor naar onze realiteit. De kwartjes vielen voor mij pas veel later, ongeveer na het zien van “Zeitgeist: Addendum” in 2008, “Thrive” in 2011 en vele bewust makende YouTube filmpjes. De Matrix zoals hij in onze werkelijkheid in elkaar is verweven om ons in angst en afhankelijkheid te houden werd keihard zichtbaar. Mijn ontwaken was niet meer tegen te houden. En vanaf dat moment mocht ik gaan leren dat het heel belangrijk was waar ik mijn focus op legde.

Focus ik mij op de hemel, of op de hel?

En nog steeds is dat zo, want beide werkelijkheden zijn er en zijn even waar. Als ik vrij wil zijn dan is het mijn schone taak om ervoor te zorgen dat de keuzes die ik maak in mijn gedachten, emoties en voor mijn fysieke lichaam mij minder afhankelijk maken van deze Matrix. Het wel of niet slagen hierin kan zo subtiel zijn…

Koop ik biologisch omdat ik bang ben voor de chemicaliën in de “normale” producten? Of koop ik biologisch omdat ik dit mijzelf uit eigenliefde gun?

Blijf ik in een "verkeerde" vriendschap of relatie omdat ik bang bent er alleen voor te staan? Of blijf ik in deze vriendschap of relatie terwijl ik weet dat het "verkeerde" waarschijnlijk juist in mijzelf opgelost mag worden?

Werk ik voor een werkgever omdat ik bang ben anders mijn rekeningen niet te kunnen betalen en “op straat” te staan? Of wil ik graag voor een onderneming werken omdat ik diep van binnen weet dat mijn krachten in deze onderneming bijdragen aan het hogere doel en het succes?

Ik doe hetzelfde, maar het perspectief waarmee ik erin sta maakt het grote verschil. Handel ik uit angst (en maak mijzelf meer afhankelijk van de matrix) of handel ik uit liefde (en ervaar ik meer universele vrijheid)?

In de film The Matrix speelt Neo de rol van de held, “The One”. Morpheus heeft de schone taak om Neo wakker te maken en bewust te maken van zijn rol. Neo mag de keuze maken tussen de “blue pil” (blijven slapen) of de “red pil” (ontwaken).

Mijn DNA activatie klanten hebben vaak de “red pil” al gehad. Ze zijn ontwaakt en zoeken naar de volgende stap in hun ontwikkeling. Ze zien de wereld voor wat hij is en de keuzes die zij erin hebben. De Matrix is zichtbaar geworden. Zij voelen "de Neo" in zichzelf en zoeken naar de weg om zich vrij te maken van deze Matrix, en op een later stadium zelfs meester te worden van deze Matrix. Want ook al ben je wakker: de keuze om deze Matrix te “gebruiken” en het Meesterschap hierover te verwerven is een belangrijke stap in wat wij hier als ziel mogen leren.

Dit is werk wat op fysiek, emotioneel, mentaal en ziels niveau plaatsvindt. Je ziet deze Meesterschap stap voor stap in Neo groeien. Dit alles met een begeleidende hand van Morpheus.

Zoals Neo in een dode, verdorven wereld wakker werd…zo is het mijn ervaring dat met de juiste focus je hier, op aarde, wakker kunt worden in en waar paradijs. Er is zoveel schoonheid op deze prachtige planeet en dit is iets waar om gestreden mag worden. Allemaal op onze eigen manier, in onze eigen kracht. Ik weet haast zeker dat jij hier nu ook op aarde bent als ziel om jouw steentje bij te dragen en de aarde te ondersteunen om weer in balans te komen (inclusief de mensheid).

Wat ik mij nu afvraag is: herken jij jezelf in Neo (de held) of in Morpheus (de begeleider)?

Vanuit mijn DNA activatie werk weet ik dat ik heb bijgedragen om vele "Neo’s" te ondersteunen met het schoon maken van oude afhankelijkheden met de Matrix en in hun universele vrije kracht te zetten. Ik voel nu dat het tijd is om de volgende stap in mijn eigen ontwikkeling aan te gaan en mij te richten op "de Morpheussen" onder ons.

Herken jij jezelf in Neo of in Morpheus?

Ik hoor het graag van je! thomas@seethelighthouse.org

Namaste

Reacties (0)
Om een reactie te kunnen plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Log in Join