SeeTheLightHouse.org

HET LICHT IN JEZELF - DESIREE DE CLERCK

14 Maart 2012 | door Desiree de Clerck | 0 reacties |
  1. Hoe beschrijf jij spiritualiteit ?
  2. Hoe herken je spirituele mensen?
  3. Hoe beschrijf jij wie je werkelijk bent ?
  4. Waarmee identificeer jij jezelf?

Wat voor antwoord is er op deze belangrijke vragen?

Iedereen heeft zijn eigen waarheid bij deze vragen. Er zijn boeken, cursussen, religies en wegwijzers die je absoluut kunnen ondersteunen in de zoektocht naar jezelf !

Als je er over nadenkt is het best grappig dat je buiten jezelf, zoekt naar jezelf ! Maar we hebben allemaal die spiegel nodig, helaas hebben sommige van ons het niet van huis uit meegekregen. Daarom is het ook zo belangrijk om die kennis samen te delen.

Een goeie leermeester leert je dit gegeven ! Die wijst je op de magie van je zelfontwikkeling en dat de antwoorden op deze vragen in jezelf te vinden zijn...

Er is geen geheime formule om een spiritueel mens te woorden je bent het al!

Hoe beschrijf je spiritualiteit? Beschrijf jezelf in contact met jezelf in volledige aanwezigheid !

Mijn toelichting hierop verwijst direct naar vraag 4. Kijk naar onszelf en onze inspirerende leermeesters, vaak zijn we in ongunstige omstandigheden opgegroeid. Zo ongunstig dat je zou denken dat de pijn teleurstellingen en het verdriet onze ontwikkeling blijvend stagneert.

Wat zorgt er nou voor dat sommige mensen boven henzelf uitstijgen? En zich niet langer identificeren met hun pijn?

Bijvoorbeeld: emotionele pijn kan je het gevoel geven dat je in een donkere put gevangen zit in jezelf. Je ziet geen uitweg en ook geen mogelijkheden. Alles wat je waarneemt, wat je herkent, wat binnen komt bij je zijn de impulsen, die de pijn die je al hebt versterken en bevestigen !

Bijvoorbeeld: je bent beschadigt in je basis vertrouwen. Dus al je focus gaat hiernaartoe ! Je kijkt de wereld in vanuit de overtuiging dat je niemand kan vertrouwen. Dat mensen er altijd op uit zijn om jou onderuit te halen ! Je angst versterkt deze voelsprieten. Alles wat je om je heen ziet bevestigd dit wantrouwen, ook al bedoeld iemand het helemaal niet slecht met je, maar jouw angst en trauma verblinden je om dat stuk te zien !

Dit is die put die ik al eerder beschreef, is er leven voorbij die put? Is er liefde? Is er geluk? Is er vrijheid?

Kan je je levensweg uitstippelen zonder dat de bordjes angst en pijn de wegwijzers zijn? Jazeker! Wat heb je nodig om uit die put te komen?

Als je in die put woont geloof je alles wat de muren je vertellen, je bent niet goed genoeg, niet toerijkend als je iets buiten de put gaat ondernemen ga je falen. Want je kan niemand vertrouwen en je angst dwingt je om klein in die put te blijven leven.

De reden dat ik dit op deze manier beschrijf is omdat ik weet dat bijna iedereen dit gevoel wel eens herkent. Ik probeer woorden te geven aan dat gene wat ons belemmert om onszelf te zijn ! Je bent niet datgene wat er in de put tegen je word gezegd, de reden waarom je er nog steeds in woont is omdat je geloofd van wel !

Durf te kijken naar je pijn, dan zal je merken dat je jezelf er niet langer mee gaat identificeren.

Durf te voelen wat je voelt !

Durf woorden te geven aan wat je voelt !

Zowel positief als negatief !

Er zijn cursussen, religies wegwijzers die ons leren om positiever in het leven te staan !

Hier is een idee en een suggestie, als je op zoek bent naar je balans, je evenwicht ! Leg dan beide aspecten van jezelf op de weegschaal.

Alleen zo vind je jouw balans

Het een bestaat niet zonder het ander! Ik heb iets kleins, maar ik ben groot! Ik heb donker, maar ik ben het licht!

Desiree De Clerck

Reacties (0)
Om een reactie te kunnen plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Log in Join