SeeTheLightHouse.org

MEESTERSCHAP OVER DE MATRIX - DE START VAN EEN BEWUSTZIJNS REVOLUTIE

26 Juni 2015 | door Thomas Hawker | 0 reacties |
Al op verschillende manieren komt het steeds tot mij. "De Matrix", die ik eerder aankaartte in "HERKEN JIJ JEZELF IN NEO OF IN MORPHEUS?" mag ontrafeld worden. Aangekeken worden. Onderzocht worden. Zodat wij Meesterschap erover kunnen verwerven.

Ik zie voor mij een grote kluwen met een oneindige hoeveelheid knopen, uiteinden, verbindingen, haken...gladde stukken. Plakkerige stukken. Door mijzelf in bewustzijn te ontwikkelen word ik hier bewust van; maar toch word ik tegelijkertijd bewust van hoe complex de materie is.

Waar het mij om gaat is vrijheid. Maar wel een specifieke vorm van vrijheid. Vrijheid in Verbinding. Vrijheid in Eenheid. Dit staat voor mij tegenover Vrijheid in Afgescheidenheid. Of Vrijheid in Illusie.

Dit is wat mijn huidige beeld is van de rol van "de Matrix": ons in een illusie van vrijheid houden, waar wij onze échte vrijheid voor opgeven. Vanuit gemak, luiheid, of daadwerkelijke onmacht omdat we er simpelweg niet bewust van zijn en het dus niet zien. Ja, we kiezen ervoor, hebben ervoor gekozen. Op onderliggend ziels niveau willen we dit ervaren.

Ik denk aan:

  1. een supermarkt vol oneindige keuzes van voedsel wat niet voedt maar vult, waar je je kracht en puurheid aan weg geeft. Is dit vrijheid?
  2. een arbeidsmarkt die niet aanmoedigt om tot de essentie van jezelf te komen, maar jezelf in te passen in het profiel van een functie. "Je moet toch werk hebben, anders red je het niet." Is dit vrijheid?
  3. een dienst zoals Netflix, waar je jezelf helemaal suf kan kijken, letterlijk zonder einde. Waar je jezelf kan verliezen in oneindig veel keuzes van vermaak. Waarna je je helemaal leeg gezogen voelt en je jezelf afvraagt "waar was ik ook weer mee bezig?". Is dit vrijheid?

Brengt dit je tot je ware krachtige en vrije zelf?

Ik zie het zo dat er al vele mensen onder ons "wakker" zijn; die de bovenstaande dingen waarschijnlijk al herkennen en erkennen; en daar waarschijnlijk al actie op ondernemen. Om zichzelf te bevrijden van deze zuigende krachten, en zich open te stellen voor het ontvangen van hun ware zelf.

  1. Door zichzelf krachtig te voeden met lokale en organisch voedsel.
  2. Door hun hart te volgen en vanuit hun eigen kracht hun eigen werk te creëren, hun passie te volgen in een bewust gekozen functie, uit liefde voor hun unieke talenten.
  3. Door de televisie niet meer centraal te stellen in hun woonkamer. Of misschien is deze wel helemaal het huis uit?

Ik roep hier zeker niet op tot een Spartaans regime van zelfonthouding van alles wat verbindt met "de Matrix" a.k.a. onze duale, afgescheiden en ego-minded maatschappij. Zelf houd ik heel erg van een frietje, een biertje en een bitterbal; en kijk ook nog af en toe een platte Hollywood film of serie op Netflix. Waar ik wel heel erg op afgestemd ben is wat het met mijn lichaam, emoties, gedachten en energie doet. Wat doet het met de verbinding met mijn ziel? Voel ik mij nog steeds verbonden met mijn missie? Of vergeet ik dat ineens? Verstop en verdoof ik mijzelf?

Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd hoe dit hele spel voor jou werkt...

Het is mij in mijn geboorte meegegeven als draaiboek voor mijn leven: het veranderen van de Matrix (althans een goede bijdrage te leveren hieraan). Ik ben nu tot het punt gekomen dat ik ga staan om deze missie te dragen. Zoals ik in mijn consultancy tijd heb geleerd: iets wat je wilt veranderen zal je eerst in de huidige situatie moeten bekijken en beschrijven.

Het mes snijdt dan aan twee kanten. Want wat beschreven en gedeeld wordt daar worden wij ons bewust van. En dat is wat ik wens voor ons allemaal. Bewust worden van waar de Matrix nog aan ons trekt. Waar zitten wij nog vast? Zodat wij allen de persoonlijke keuze kunnen maken of wij met deze beperking willen stoppen, of ermee doorgaan. Het zal immers nog altijd blijven bestaan, tot wij er echt allemaal onze lessen uit hebben geleerd.

Er springen vele vragen door mijn gedachten waarvan de belangrijkste:

  1. Wat zie jij als "de Matrix?"
  2. Waar voel jij je het meeste beperkt in je leven? Waar ligt jouw pijn?
  3. Is er een gebied waar jij juist voelt dat jij anderen kan helpen minder "in de Matrix" te zitten?

Het gaat mij namelijk niet om mijn Matrix, maar de Matrix van ons als collectief. Ik heb jouw hulp dus nodig om het breder te trekken dan alleen mij persoonlijke ervaring.

Voel jij je geroepen jouw ervaring met mij en de rest van ons te delen? Ik hoor graag je stem! Voel jij je bij het lezen van dit stuk in je ziel geraakt, en wil je bijdragen aan het verkrijgen van Meesterschap over de Matrix?

Dit is voor mij de start van een blog serie genaamd: "Meesterschap over de Matrix". Dat is namelijk wat ik voor ons allen wil. Ik ben er niet op uit om de Matrix los te laten. Ik ben er niet op uit om uit de Matrix te stappen. We zonderen ons af en helpen we de mensen die er nog in “vast” zitten niet verder. Het is mijn doel om de Matrix van binnenuit te transformeren. Het is mijn doel om de Matrix om te zetten naar iets waar wij collectief de touwtjes in handen hebben. Iets waar wij Meesterschap over verworven hebben; individueel en collectief.

Ik weet ook niet waar dit heen gaat, maar zet hopelijk met dit stuk iets in gang waarop we verder kunnen bouwen.

Doe je met mij mee? Steek jij net zoals ik je hart en ziel hierin omdat je voelt dat het belangrijk is voor onze collectieve evolutie? Ik vraag niet veel: enkel of je met mij deelt wat de bovenstaande vragen voor jou oproepen. Ik vraag het je wel om het écht en persoonlijk te maken. Inspirerend. Zodat het jouw medemens mag raken en uitnodigt om dat stukje van de Matrix op een nieuwe manier, in een nieuw bewustzijn onder ogen te zien. Zo geloof ik erin dat wij stap voor stap de Matrix kunnen ontrafelen, aankijken en transformeren. Samen.

Doe je met mij mee? Plaats wanneer je kan jouw antwoorden op de bovenstaande vragen op de Facebook pagina van The Lighthouse. Maak het mooi en inspirerend! Bijvoorbeeld met een geschreven stuk van ongeveer tussen de 500 en 1.000 woorden. Gebruik afbeeldingen die jouw boodschap het beste overbrengen. Maak je liever een video? Probeer ongeveer tussen de 2 en 3 minuten uit te komen. Dus geen epistels of lezingen. Kort, krachtig, to-the-point! Persoonlijk en kwetsbaar. De winnaar wordt bepaald door het aantal likes & shares die het genereert op de pagina van The Lighthouse.

Ik hoop zo dat de onderwerpen waar de meeste energie op zit vanzelf boven komen drijven. Zodat we een collectief overzicht kunnen krijgen van welke rol de Matrix nog voor ons invult. Ik geloof erin dat de volgende stappen ons vanzelf duidelijk worden.

Word dus vervolgd. Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie!

Namaste,

Reacties (0)
Om een reactie te kunnen plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Log in Join