SeeTheLightHouse.org

ANDRÉ OP AARDE - VOLG DE WEG VAN HET VLEES

16 November 2013 | door Thomas Hawker | 0 reacties |
André Kuipers heeft in 2004 en 2012 de kans gehad om de vanuit de ruimte, in het ISS, te zien wat er zich op aarde afspeelt. Al snel viel hem op dat er regelmatig bosbranden waren in Zuid-Amerika. Waarom?

Terug op Aarde is André hierin gedoken en komt er al gauw achter dat het de ontbossing van het regenwoud is wat hij heeft gezien. In deze documentaire van het NTR zie je dat André afreist naar Brazilië om 'de weg van het vlees' te volgen.

In Brazilië wordt gemiddeld per persoon jaarlijks zo'n 95 kilo vlees gegeten. In vergelijking met Nederland, waar dit 86 kilo per persoon is. Brazilië bevind zich in een zeer gunstige periode wat gekenmerkt wordt door een snelle groei, toename van rijkdom wat als gevolg een grotere consumptie van vlees met zich meebrengt. Maar liefst 80% van de grond in Brazilië wordt nu voor de vleesindustrie gebruikt!

Wat betekent dit? Welke problemen en welke oplossingen zijn er? Hoe kan Brazilië toch economisch blijven groeien zonder het milieu aan te tasten? Welke rol speelt de Nederlandse economie hierin?

De weg van het van het vlees gaat van ontbossing, naar soja, naar slacht...

Bekijk hieronder deze interessante en bijzonder prachtige documentaire van André Kuipers.

Video genaamd 'weg van het vlees' wat gaat over de groei van de Braziliaanse economie en de gevolgen dat dit met zich mee brengt.

Reacties (0)
Om een reactie te kunnen plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Log in Join