SeeTheLightHouse.org

The Lighthouse 2015 - Visie

Anno 2015 - Mijn visie over de rol van een Lighthouse - Een vuurtoren

Vuurtorens over de hele wereld, vaak op spectaculaire plekken, hebben in de afgelopen eeuwen een belangrijke rol gespeeld voor de veiligheid van zeelieden in allerlei weersomstandigheden. Wij zijn in feite ook vuurtorens of lichtbakens die ons licht laten schijnen naar de wereld om ons heen.

Een vuurtoren of lichttoren is een toren die werd gebouwd in de buurt van kliffen (of direct erop), zeestraten, ingangen van zeearmen en havens om 's nachts en bij stormweer schepen te waarschuwen voor de kliffen of te leiden naar de doorgang of de haven, oorspronkelijk met behulp van een open vuur en later door middel van spiegels, lenzen en een lamp.

Het beeld van de vuurtoren, die zijn lange stralen van licht rondom laat uitstralen over zee, spreekt mij erg aan. Als je op zee bent zie je in de verte dat licht kort oplichten en weet je dat daar een vuurtoren is en dus ook land. Het moet in vroegere tijden een vertrouwd en geruststellend gevoel hebben gegeven dat in die eindeloze zee van duisternis een teken van licht was en dat de kalme wateren van een haven nu echt dichtbij waren.

Ik geloof erin dat wij in een tijd leven waar we maar niet genoeg vuurtorens om ons heen kunnen hebben. Mensen die een positief licht en geluid uitzenden. Die ons laten zien dat de wereld niet bestaat uit de grote illusie die door onze afbrokkelende matrix-maatschappij wordt uitgezonden. Mensen die hier "wakker" van worden hebben een stukje houvast nodig om even bij te komen (dit is nogal zacht uitgedrukt).

Hier is hulp en begeleiding bij nodig vanuit de vuurtorens onder ons. En daarna is het nog flink werken om in je eigen kracht te komen en te blijven, een uitdaging waar je ook als vuurtoren nogsteeds aan meedoet. Dit zodat je je eigen licht kunt blijven uitstralen!

Deze video van Bruce Lipton illustreert dit erg mooi...

The Lighthouse Locaties Waar kun je ons vinden?
Vergroot kaart Centrale Lighthouse Mobiele Lighthouse Kangen water Tap Punt
LightPoll